PMDD: Van maandelijkse chaos naar rust

Heb jij ooit gehoord over deze chronische aandoening: PMDD? oftewel PMS in het kwadraat? 1 op de 20 vrouwen heeft hier maandelijks zware last van. Deze vrouwen voelen zich simpelweg ongelukkig en onbegrepen. Weten vaak niet eens dat ze dit hebben. Huh? PMDD? Is dit de zoveelste nieuwe ziekte met een ingewikkelde naam? Maar PMDD (premenstrueel dysforie syndroom) is iets waar ik het graag over wil hebben.
Lees meer

Het piano onderzoek

Naast Marisa Peer, ben ik ook helemaal geïnspireerd door Dr. David Hamilton PhD, een voormalig wetenschapper uit de farmaceutisch industrie. Hij is nu een bestsellerauteur die lezingen en workshops geeft om mensen te helpen de kracht die de geest over het lichaam heeft, te begrijpen.
Lees meer

De zichtbare kracht van woorden

Ik zie me nog samen met de kinderen schreeuwen en schelden tegen een potje gekookte rijst dat over was. Nieuwsgierig naar het idee van Masaru Emoto (1943-2014) een Japanse onderzoeker, gingen we samen dit experiment uit voeren. We schreeuwden er zo kwaad en agressief als het kon op los. Tegen het andere potje zijn we heel lieflijk gaan praten. Zachte stem, lieve woordjes, zachtjes zingen, noem maar op.
Lees meer

Alles verandert

Toen ik eind 2019 via Mindvalley in aanraking kwam met Marisa Peer en Rapid Transformational Therapy zag mijn leventje er nog lekker veilig en zeker uit. Mijn salaris werd elke maand gestort en ik kende mijn werkzaamheden op mijn duimpje. Niets aan de hand. Tot het begon te kriebelen. Is dit waar ik voor de rest van mijn werkleven wil blijven? Is dit wat ik wil blijven doen, 4 dagen in de week? Het voelde eerlijk gezegd toch een beetje als stilstaan. Het proces om na 15 jaar mogelijk van elkaar afscheid te nemen was al in gang gezet tussen mijn toenmalige werkgever en mij. Hoe dat proces ook zou gaan aflopen, ik besloot om hoe dan ook begin 2020 voor deze opleiding te gaan.
Lees meer