Wat is RTT?

Rapid Transformational Therapy (RTT) maakt gebruik van het meest genezende potentieel dat er bestaat: onze eigen mind. RTT is ontwikkeld door Marisa Peer en maakt naast hypnose, onder andere ook gebruik van NLP, Cognitieve Gedragstherapie en Neurowetenschap. Simpel gezegd: RTT gebruikt unieke tools en methodieken om naar de ‘rootcause’ (diep gewortelde oorzaak) te gaan van een blokkade of negatieve overtuiging. Ook heeft het inmiddels vele prijzen gewonnen voor de snelle en blijvende resultaten. Toen ik de vraag kreeg voor de keuze voor RTT of hypnotherapie alleen, antwoord ik: wil je weinig praten en al in 1 sessie mega veel resultaat? Het is tijd om wat meer over de ‘tools’ van RTT toe te lichten.

RTT, hypnose en beïnvloeding

Hypnose wordt gebruikt als het middel om een dieper begrip te krijgen van waar een negatieve overtuiging of blokkade is ontstaan. Want hoe komt het toch dat je jezelf steeds onnodig in de weg zit? Dat je jezelf onnodig beperkt? En je telkens last hebt van een innerlijke saboteur? Dagelijks ‘moet’ je roken en je baalt hiervan (verslaving). Je wilt promoveren, maar je pakt niet door (uitstelgedrag). Je bent onzeker, angstig en onrustig… Je vergelijkt jezelf met anderen, durft niet zichtbaar te zijn en hebt last van het bedriegerssyndroom. 

Ook gebruikt RTT meer ‘tools’ en hulpmiddelen dan alleen hypnotherapie, om de kennis boven water te krijgen die je nodig hebt om diepgewortelde overtuigingen en oude patronen los te laten. Je kunt namelijk pas wat veranderen als je de diepgewortelde oorzaak hebt gevonden (en begrepen).

Super snel resultaat

Hypnotherapie is een techniek waarmee je toegang krijgt tot je onderbewustzijn. In deze ‘trance’ (ook wel diepe ontspanning) sta je meer open voor beïnvloeding en suggesties. Bij een ‘standaard’ hypnotherapiesessie (vaak zijn er ook meerdere sessies nodig. Dit in tegenstelling tot RTT waar je vaak al in 1 sessie bevrijd wordt van je onbewuste blokkades en belemmeringen), ligt de aandacht op de oorzaak en het resultaat en niet op het symptoom of probleem. 

Dit kan bij een aantal problemen helpen, maar aan het eind van de dag heb je dat gedrag of die overtuiging nog steeds in je onderbewustzijn omdat je het niet hebt begrepen. Los van het doorvoelen, heb je het niet losgelaten (speciale RTT-tool), en daarom is de kans op terugval groter. 

RTT en de kracht van het door en door begrijpen

RTT gebruikt regressie naar de gebeurtenissen die de wortel, de oorzaak, de reden zijn achter het probleem dat zich voordoet. Dit is een essentiële stap om te begrijpen wat er op onbewust niveau gaande is, zodat je het kunt overwinnen en weer echt vooruit kunt gaan in het leven. Los kunt laten wat jou niet langer dient.

Sommige mensen zien regressietherapie als een probleem omdat ze vinden dat de cliënt geen trauma meer zou moeten doorstaan. Maar als RTT-transformatietherapeut, verzeker ik mijn cliënten altijd dat we de gebeurtenis die naar boven komt, alleen maar bekijken (jouw onderbewustzijn weet namelijk allang wat er aan de hand is). Je zult nooit een gebeurtenis opnieuw (her)beleven. Je gaat het alleen beoordelen en bekijken. Zo krijg je een ​​duidelijk begrip van welke betekenis je eraan hebt gegeven. En zo wordt voor je duidelijk wat er op een dieper niveau aan de hand is. Ook ga je met de gebeurtenis redeneren vanuit waar je nu staat in het leven en het loslaten. Je treedt op als detective in je eigen leven, je ontdekt de onderliggende oorzaak van het probleem en laat het los. Omdat de kracht van heling in het echt door en door begrijpen ligt. 

Je kunt het vergelijken met onkruid. Als je het met aarde bedekt, blijft het groeien. Je moet eerst alles bij de wortel eruit trekken en verwijderen om te voorkomen dat het groeit.

“Begrijpen is macht”

RTT geeft je een duidelijk begrip van hoe en waarom je de overtuiging of het gedrag hebt gevormd. En RTT- bedenker Marisa Peer zegt: “begrijpen is macht”. Dit is de kern van RTT – als je eenmaal begrijpt waarom je je op een bepaalde manier gedraagt ​​- kun je onderhandelen met je onderbewustzijn en het loslaten. Het is het ‘aha-moment’ in een sessie.

In een RTT-sessie zijn we ‘gewoon’ met elkaar in gesprek. We bekijken de herinnering, we begrijpen de betekenis die je eraan hebt gegeven, we beslissen of je nog steeds dezelfde betekenis moet geven in je huidige leven en helpen je om krachtige nieuwe overtuigingen te installeren die je verder zullen helpen in je huidige leven. Op deze manier ben je in staat om jezelf binnen de sessie te helen, waardoor je je kunt concentreren op de oplossingsgerichte transformatie.

Transformatie en installeren

Tijdens de transformatie (dit is het laatste onderdeel in de 2 uur durende sessie) worden er nieuwe overtuigingen geïnstalleerd. Je gaat naar huis met een op maat gemaakte (zelf)hypnose audio, om overbodige, beperkende overtuigingen opnieuw te bedraden en nieuwe ondersteunende overtuigingen te installeren. RTT erkent dat het niet alleen de overtuiging is, het is ook de gewoonte. De mind leert door herhaling en het duurt minstens 3 a 4 weken (21 dagen) om een ​​gewoonte te veranderen.

Rapid Transformational Therapy is ook een therapie die klanten echt empowered en in hun kracht zet. Door gebruik te maken van een techniek genaamd Role, Function, Purpose, Intention, eert en waardeert het de betekenis die cliënten aan hun problemen hechten en biedt het vervolgens een krachtige emotionele bevrijding voor hen. 

Nog een verschil met traditioneel hypnotherapie behandeling is het gebruik van Command Cell-therapie als een modaliteit voor het doelbewust helen van het lichaam, in tegenstelling tot alleen positieve conditionering. Het is nu algemeen aanvaard en bewezen dat elke cel in ons lichaam zijn eigen ‘hersenen’ heeft en dat we door de kracht van onze mind en gedachten het vermogen hebben om die cellen te genezen en te veranderen. Elke gedachte vormt een directe blauwdruk, dat jouw lichaam voor waarheid aanneemt. 

RTT en langetermijnverandering

Terug naar de oorsprong. Als je eerst erkent waar iets vandaan komt, kun je de wond helen waar je zo lang mee door hebt gelopen. Met RTT hebben we het over blijvende verandering. Blijvende en impactvolle therapie die echt werkt in 1-3 sessies. Dit is een oplossing voor de lange termijn – zodat je verder kunt gaan met wat je hebt meegemaakt. Je eens en voor altijd emotionele schade een plaatsje kunt geven en je kunt gaan genieten van het leven. De wereld is continue aan het veranderen. Mensen hebben geen tijd, willen snel resultaat.

RTT biedt een snelle, effectieve en krachtige oplossing. Ik merk nu dat al na één sessie enorme resultaten te behalen zijn. “Ik wilde dat ik dit jaren geleden had gedaan” krijg ik terug. Je ziet zelfs letterlijk dat er iets van hun schouders is gevallen (ik niet maar hun omgeving). Zelfs het gezicht ziet er na een sessie anders uit. Rustiger, lichter en zachter. Voorbij zijn de dagen dat je week in week uit, maanden lang, over dezelfde oude trauma’s en problemen blijft praten op de bank bij een hulpverlener. 

Als je merkt dat je er ‘niet echt komt’ en je al van alles geprobeerd hebt om van je (mentale en fysieke) klachten af te komen, dan biedt een transformatie-traject wellicht uitkomst. Dit traject biedt naast RTT-sessies ook 1-op-1 coaching en de mogelijkheid voor EFT (tapping) aan.

Meer informatie of gewoon kennismaken? Hier kun je vrijblijvend een kennismaking met mij inplannen. Mocht je je inschrijven voor de nieuwsbrief, dan ontvang je een zelfhypnose voor Bescherming & Innerlijke kracht. 

Deel je liefde met de wereld!
Wendeline Moorrees
Wendeline Moorrees
Artikelen: 13

Geef een reactie