Triggers, Kambo en wat spiritualiteit

Verdorie. Leuk is anders. Ook ik loop tegen triggers aan. En ik kan je zeggen, de laatste paar weken (wat weken? maanden en jaren!) ben ik enorm uitgedaagd en getriggerd geweest.

Laatste (hele grote!) trigger is recent en speelt op priv├ęvlak. Diepgewortelde emoties zoals (oer)angsten, boosheid, verdriet en onzekerheden kwamen naar boven. En ik heb me hierdoor simpelweg gewoon heel naar gevoeld.
Waarom ervaar ik dit? Waar komt dit vandaan? Dit wil ik niet voelen. Maar ik realiseerde me direct: hier is wel werk aan de winkel.
Wat is het in mij dat ik zo reageer? Want ik realiseer me steeds meer dat als ik dit niet aankijk, het als een draaimolen bij me terug blijft komen. Maar pfff wat een pijnlijk proces. Maar zo noodzakelijk om nu aan te kijken. Zodat dit zich niet blijft herhalen… en uiteraard met als doel steeds vrijer te kunnen leven (en nog wat andere grotere doelen, maar dan wordt het iets te spieriewierie zo’n eerste keer dat ik dit boekje over dit onderwerp open doe).

Triggers & Bewustzijns-‘shift’

Tja, en als ik het dan heb over triggers, kambo en wat spiritualiteit dan kan ik melden dat mijn eigen spirituele en bewustzijns- ‘shift’ eigenlijk pas sinds 3 jaren in volle gang is ingegaan. Wel schuurde het al langere tijd in mij. Ik was altijd aan het pleasen en had gedrag waar ik liever vanaf wilde. Ik hield mezelf onnodig klein en was goed in mezelf wegcijferen en saboteren. Ook met (ongezonde gewoontes). Zoals bijna dagelijks wijn drinken (wat ik trouwens eindelijk heb doorbroken! Zo trots op mezelf ;-).
Terug naar de triggers en de spiegels die je voorgeschoteld krijgt in het leven.
Dankbaar ben ik voor een lieve levenspartner die mij spiegelt en waar ik zoveel (over mezelf) leer. We vullen elkaar heel mooi aan in de eigen interne processen waar we doorheen gaan. Het aanreiken van diverse therapie├źn, boeken en trainingen. Zoals plantmedicijn, Kambo, TAO, re├»ncarnatie en regressietherapie, RTT, Dakini dag voor vrouwen, en ademwerk. Zo groeien we in dit leven en in de relatie. Herinneren we ons steeds meer en meer. Komen we steeds meer bij onszelf thuis. Laagje voor laagje. En het is zeker niet altijd makkelijk. Het zijn juist de donkere momenten waar ik (achteraf) dankbaar voor ben.
Er zijn op het moment heel veel mensen met zichzelf bezig. Wat goed is! ‘Vroeger’ in de jaren ’70 en ’80 waarin ik ben opgegroeid, betekende veel met jezelf bezig zijn: asociaal. Nee, eerst aan anderen denken en dan pas aan jezelf!

Jezelf op nummer-1 zetten

Nu meer dan ooit is het belangrijk om jezelf juist wel op nummer-1 te zetten. Want als je jezelf deze onvoorwaardelijke liefde niet gunt, kun je het ook niet aan anderen geven. En niet onbelangrijk, hoe beter je jezelf kent, hoe beter je kunt navigeren in deze snel veranderende wereld.
Want jeetje zeg, wat een veranderende en uitdagende tijden leven we nu in! We kunnen helemaal niets maar dan ook niets buiten onszelf controleren. Je kan ervoor kiezen om in je mentale gevangenis te blijven of er voor kiezen om aan jezelf te (blijven) werken.
Steeds meer mensen worden wakker en willen steeds meer geconditioneerde lagen af pellen. Met als doel 1 te worden met je (hogere)zelf. Want hoe meer schaduwwerk je verricht, hoe vrijer en in harmonie je kunt leven. Zodat je beter aan kunt wat nog komen gaat. Zodat je meer kan loslaten. Vertrouwen krijgt in jezelf en je een diepe liefdevolle connectie met jezelf voelt. Je herinnert waar je vandaan komt…

Geprogrammeerde wereld

Steeds meer mensen realiseren zich dat we in een geprogrammeerde wereld leven. Dat begint al bij de dagelijkse angstpropaganda dat wordt voorgeschoteld op het nieuws tot aan de programmering van onze kinderen vanaf de lagere school.
Velen van ons (waaronder ik en mijn gezin) realiseren zich dat de geschiedenis en het ontstaan van de mensheid toch ook wel eens heel anders zou kunnen zijn dan we hebben aangeleerd. Hier komt (en is!) ook steeds meer bewijs voor. Helemaal nu blijkt dat er de afgelopen paar jaar een enorme toename is in het zien van UAP’s┬á(de nieuwe term voor UFO’s). Hier kunnen wij over meepraten.
Lange tijd durfde ik niet echt over dit soort onverklaarbare dingen en spiritualiteit te spreken. Spiritualiteit betekent voor mij bewustzijnsontwikkeling en bewustzijnsverruiming. Mijn ego dat dan opspeelde: ‘is dit wel handig qua business’?
Ik heb nu besloten dit los te laten en hier meer over te delen. Want ik weet door alles wat ik vanaf mijn kindertijd tot nu heb ervaren (en heb gezien), dat er meer is tussen hemel en aarde. Wat betekenen al die onverklaarbare gebeurtenissen voor mij? Het is niet iets wat ik moet ontkennen. Het is er gewoon. Ik mag hier over gaan delen. Want ik ben hier niet de enige in.

Helende therapievormen

Dus om echt thuis te komen bij jezelf en jezelf te helen van allerlei trauma en triggers, zijn er tegenwoordig zulke mooie helende therapievormen. Zoveel mooie mensen, coaches en lichtwerkers die dit nu aanbieden.
Wat mij de afgelopen maanden heel erg veel heling en ‘thuiskomen’ heeft gebracht zijn diverse ademsessies. Wauw wauw wauw. The body remembers! Flabbergasted van het enorme effect dat het op mij heeft gehad. Tip om dit te doen is bij Inner Yourney – Trauma Release & Breathwork.
En afgelopen vrijdag heb ik mijn eerste Kambo cermonie mogen ervaren. Nog meer loslaten en lichaam en geest reinigen. Intense ervaring! Maar heel mooi om mijn angsten aan te kijken en hier doorheen te gaan. Heeft me goed gedaan! Dat ik dit aan heb gedurfd geeft al veel kracht. Wat kikkergif wel niet allemaal voor je kan doen…Diep respect voor deze jungle kikker….
Ik hoop dat je het leuk vond om mijn ervaringen en dit open verhaal te lezen. Wie weet resoneert een therapievorm hierboven en helpt dit jou ook op jouw (zelfheling)pad.
Tot zover mijn schrijfinspiratie van deze zondagavond. Ik ben trouwens benieuwd of jij ook bijzondere onverklaarbare ervaringen hebt meegemaakt? Deel deze vooral. Je bent hier niet alleen in!
Ik heb er nog veel meer maar ik zal voor nu niet overdrijven;-)

Deel je liefde met de wereld!
Wendeline Moorrees
Wendeline Moorrees
Artikelen: 13

Geef een reactie