Alles verandert

Toen ik eind 2019 via Mindvalley in aanraking kwam met Marisa Peer en Rapid Transformational Therapy zag mijn leventje er nog lekker veilig en zeker uit. Mijn salaris werd elke maand gestort en ik kende mijn werkzaamheden op mijn duimpje. Niets aan de hand. Tot het begon te kriebelen. Is dit waar ik voor de rest van mijn werkleven wil blijven? Is dit wat ik wil blijven doen, 4 dagen in de week? Het voelde eerlijk gezegd toch een beetje als stilstaan. Het proces om na 15 jaar mogelijk van elkaar afscheid te nemen was al in gang gezet tussen mijn toenmalige werkgever en mij. Hoe dat proces ook zou gaan aflopen, ik besloot om hoe dan ook begin 2020 voor deze opleiding te gaan.

Had ik anders besloten toen vervolgens Covid-19 zich aandiende en de wereld op slot ging? Het antwoord daarop is nee. Op de een of andere manier heb ik zeer sterk het gevoel gekregen dat RTT iets is wat ik moest gaan doen. Zoveel mogelijk mensen met deze mooie bevrijdende therapie kennis laten maken. Mensen laten transformeren. Maar vooral ook mezelf. 

Juist de kracht van RTT heeft me gebracht waar ik nu ben. Een jaar later startend met een eigen praktijk. Wow wie had dat ooit gedacht!? Soms verbaast het mezelf nog wel eens. Ik ben het gewoon: gaan doen. Ik ben het gaan uitspreken. Maar ook op een intuïtieve manier gaan luisteren en kijken naar de dingen die op mijn pad kwamen (en komen). Ook nog op mijn werk zijn er situaties geweest dat ik deze kant intuïtief ben opgeduwd. En als je eenmaal in beweging komt, hoe eng dat soms ook is, komen er weer andere (vaak mooiere) ervaringen en ontmoetingen voor terug. Telkens komt er weer een nieuw deurtje, waarbij je kunt besluiten deze dicht te laten of de deurknop vast te pakken om vervolgens naar binnen te stappen. Ik duw de deuren meestal open. Ze komen niet voor niets op mijn pad.

Ik ben enorm uitgedaagd in deze periode. Een persoonlijke transitiefase. Ik liep al langer met het gevoel dat ‘iets’ me tegenhield en belemmerde. Op momenten best onzeker. Niet veel mensen zouden overigens denken dat ik onzeker ben. Aan de buitenkant kon ik dat meestal goed verbergen. Maar af en toe kwam dat naar boven. Ik ging dan vanuit de emotie in de overlevingsstand en vertoonde van de vlucht, vecht of stilstaan reactie meestal de vechtreactie. Waar het oerbrein ons nog steeds, meestal ten onrechte, voor beschermd. Ik kon dan vanuit de emotie behoorlijk vel uit de hoek komen. Dat ik naderhand dacht ‘ jeetje waar komt dat vandaan?’


Door deze studie en het zelf ondergaan van meerdere RTT- sessies, heb ik de onderliggende oorzaak gevonden van dat ‘iets’. De oorzaak komt zoals bij velen uit mijn jeugd. Er is veel duidelijk geworden en ik heb de energetische negatieve ‘banden’ met mijn verleden doorgeknipt. Dat heb ik mezelf er als cadeautje bij gegeven. Mijn onderbewustzijn heeft een aantal vervelende ervaringen van vroeger opgeslagen. Af en toe kwam deze innerlijke saboteur naar boven om mij te beschermen. Ik heb ingezien dat dat niet meer hoeft. Ik ben letterlijk ‘bevrijd’ van het verleden. En dat door deze zachte transformerende therapie.


De reden dat ik dit deel is dat dit mijn eerste blog ooit geschreven is ;-). Ook hier geldt, eens moet de eerste keer zijn. En ik hoop met mijn verhaal mensen te inspireren. En wat Rapid Transformational Therapy eventueel voor jou kan gaan betekenen. Geen wekelijkse sessies bij een psycholoog om over je problemen te praten maar direct naar de onbewuste belemmerende overtuiging. Weg ermee! We hebben allemaal angsten en onzekerheden. 

Je kan jezelf er zelfs ziek mee maken. Maar ook weer beter! En welke emoties er ook naar bovenkomen: laat ze niet de overhand krijgen. Geloof en vertrouw in jezelf. In je eigen kunnen en in je eigen mogelijkheden. Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt. Het zit in jou. En het heeft er altijd al gezeten. We moeten het alleen weer vinden en resetten.

Deel je liefde met de wereld!
Wendeline Moorrees
Wendeline Moorrees
Artikelen: 13

Geef een reactie